Telefonos megrendelések: 0036-140 8 8886

Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

A házhozszállítás hétfőtől péntekig üzemel, a hivatalos ünnepnapok kivételével, maximum 3 napon belül (futárszolgálattal) vagy legtöbb hét napon belül (Román Postával), a telefonos visszaigazolástól számítva. Amennyiben nem kapta meg a terméket a visszaigazolástól számított három napon belül kérjük jelezze nekünk telefonon.

Az Ymart.hu weboldal kezelője a On Price Market, mely cég a cégjegyzékben a következő, adószám: 39987730 szerepel. A weboldal használatával a felhasználó elfogadja az alább felsorolt Általános Szerződési Feltételeket, ezért javasoljuk, hogy olvassa végig figyelmesen azokat.

On Price Market fenntartja az előírások módosítási jogát, előzetes értesítések nélkül. Az árak forintban vannak feltüntetve és tartalmazzák az Áfát.

1. Szerzői jogok:

Az Ymart.hu weboldal teljes tartalma: képek, szövegek, grafikonok, szimbólumok, grafikus elemek, programok és egyébb adatok - a 39987730 kizárólagos tulajdonát képezik és a szerzői jogi törvény által védettek, valamint más törvények által, melyek a szellemi és ipari tulajdont védik. Az előbb felsorolt bármely elem felhasználása, a On Price Market írásos engedélye nélkül, az érvényben lévő törvények által büntetendő.

2. Hozzáférés a weboldal adataihoz

A On Price Market nem tartja fenn a felhasználóinak a weboldal teljes vagy részben történő letöltésének, módosításának a jogát, a weboldal részben vagy egészben történő lemásolását, a részben vagy egészben történő reprodukálást vagy fejlesztést, üzleti indittatásból vagy a On Price Market érdekeibe ütköző indíttatásból.

3. A termékek és szolgáltatások utáni felelősségvállalás korlátozása

A termékeket és a szolgáltatásokat pontosan a gyártótól érkező formában kínáljuk eladásra, a KÉSZLET EREJEÉIG.

A On Price Market nem vállal felelősséget a klienseknek a weboldalról történő vásárlási céljaiért, valamint a vásárolt termékek felhasználási módjáért, a nem megfelelő felhasználás következtében okozott esetleges károkért.

A On Price Market nem tudja biztosítani, hogy a site-on feltüntetett összes termék megtalálható raktáron. A site-on feltüntetett képek információs jellegűek, a kiszállított termékek bizonyos esetekben eltérhetnek a képen feltüntetett terméktől (színben, tartozékokban, kinézetben, stb.). Bármely az Ymart.hu weboldalon feltüntetett termék esetében a On Price Market fenntartja a módosítás jogát, ami a leírást vagy az árakat illeti, előzetes bejelentés vagy értesítés nélkül. Társaságunk nem vállal felelősséget a klienseknek a weboldalról történő vásárlási céljáért, illetve a felhasználási módért. A rendelés, a rendelés megkapása után elküldött automatikus email, a On Price Market alkalmazottaival történt telefonos vagy emailben történő beszélgetés nem jelenti a rendelés föltétlen elfogadását, visszaigazolását.

4. A feltüntetett árak utáni felelősségvállalás korlátozása

Az Ymart.hu weboldalon feltüntetett árak magyar forintban vannak kifejezve (HUF-ban), és tartalmazzák az Áfát, de nem tartalmazzák a szállítási költségeket. A számlán feltüntetett ár megegyezik az eladási ügynökkel, a rendelés visszaigazolásának a pillanatában megállapított árral.

5. A kiszállítás utáni felelősségvállalás korlátozása

AZ ÖSSZES RENDELÉS TELEFONOS ÚTON VISSZAIGAZOLÁSRA KERÜL EGY, A On Price Market ALKALMAZOTT ÁLTAL - A KISZÁLLíTÁS ELŐTT.

A rendeléseket általában 3-5 munkanapon belül kiszállítják egy futárszolgálat közreműködésével. Ez az időintervallum a rendelés telefonos visszaigazolásától számítandó. A déli 12 óra előtt megindított rendelések ugyanazon a napon feldolgozásra és kiszállításra kerülnek (amennyiben megtalálhatóak a termékek raktáron), a telefonos visszaigazolás után. Az összes termék postai úton vagy futárszolgálat által kerül kiszállításra. A kiszállítás költségeit a vásárlónak kell fedeznie. A számlán feltüntetett ár a végső árat jelenti, amit a vásárlónak ki kell fizetnie.

A fizetés történhet készpénzben a csomag átadásakor a futárszolgálat képviselőjénél vagy előlegben.

A On Price Market nem vállal felelősséget a kiszállítás be nem tartásáért előre nem látható, vis major okokból kifolyólag.

6. Titoktartás

A On Price Market betartja az adatok titoktartására vonatkozó összes érvényben lévő törvényt, vállalva, hogy nem továbbítja a felhasználók adatait partnerei számára, kízárólag arra használva őket, hogy felvegye a kapcsolatot a felhasználóval a rendelés véglegesítése érdekében, vagy informálási célzattal a weboldal működését vagy az azon fellelhető legújabb ajánlatokat tekintve.

A On Price Market az Ön által megadott összes információt és adatot csak és kizárólag a következő céllal használja fel:

-Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a site bemutatása megfelel az Ön igényeinek

-Hogy egyeztessük az Ön által online rendelt termékek pontos mennyiségét, milyenségét, illetve, hogy további információkat adjunk meg a termékekre nézve

-Hogy a számlázási részleteket tudassuk Önnel

AZ ÖN ÁLTAL MEGADOTT, SZEMÉLYES ADATOKAT CSAK ABBAN AZ ESETBEN ADJUK KI AZ ÖN BELEEGYEZÉSE NÉLKÜL, HA ÉRVÉNYES BíRÓI VÉGZÉS VAGY FELSZÓLíTÁS KÖTELEZ ARRA, ÉS ABBAN AZ ESETBEN IS CSAK AZ ELJÁRÓ SZERVNEK.

7. Jótállás

Az Ymart.hu által forgalmazott termékek az érvényben lévő törvénykezésnek megfelelően jótállásban részesülnek, amelyet minden termék esetében külön ajánlunk fel.

A jótállási jegy minden esetben a számla hátára van nyomtatva vagy emailben érkezik meg a számlával együtt a klienshez, a rendelés visszaigazolása után.

A termékek csak abban az esetben részesülnek jótállásban, ha a kliens fel tudja mutatni a jótállási jegyet, az összes tartozékot, a számlát, illetve az eredeti csomagolást.

Amennyiben a fenti kondíciók nem kerülnek betartásra, megtörténik a termék értékének a felmérése, a On Price Market fenntartja a jogot, hogy felmérje a termék pillanatnyi értékét, amelyet minden esetben telefonos úton tudat a klienssel.

Amennyiben egy terméket javításra küldenek, a jótállási időszakban, a küldés kizárólag futárszolgálattal vagy postai úton történhet, a szállítási költségeket a kliensnek kell előzetesen fedeznie.

Amennyiben a jótállási periódusban javításra küldött termék nem működik megfelelően, hibát vagy egyébb rendellenességet mutat, ami meggátolja a megfelelő működésben, a megjavított termék kiszállításának a költségeit a On Price Market fedezi.

Azon termékek esetében, melyeket javításra küldenek a jótállási periódusban, de nem mutatnak működési rendellenességet, a visszaszállítás költségeit a Kliens fedezi.

8. Visszaváltási jog

TERMÉKEK VISSZAVÁLTÁSA (MAGÁNSZEMÉLYEK ESETÉBEN, HA A KLIENS NEM ÓHAJTJA MÁR MEGVÁSÁROLNI A TERMÉKET):

Amennyiben kérvényezni szeretné valamely termék visszaváltását (a törvény által előírt 14 naptári napon belül a termék átvételétől számítva), kérjük értesítsen telefonon. A ki- és visszaszállítás költségeket a vásárló fedezi.

A visszaváltáshoz szükséges banki és postai adatokat (teljes név, IBAN kód, pontos cím és kirendelt postahivatal) emailben kell megküldenie az [email protected] címre, megadva a pontos nevet, amelyre a rendelés történt, egy telefonszámot, valamint a számla adatait. Az oldalról történő rendeléssel a kliens beleegyezését adja, hogy a pénz visszafizetése a két megadott módszer valamelyikével történik.

Nem váltunk vissza csomagokat. A céghez történő kiszállítás költségeit a kliens fedezi. A termék visszaváltásának joga csak magánszemélyek esetében áll fenn.

A 34/2014-es számú sürgösségi kormányrendeletnek megfelelően, a termék visszaváltását a vásárlónak 14 napon belül írásban kell kérnie (a határidőn belül a terméket vissza is kell küldenie cégünknek, miután megküldte írásos kérvényét).

Bármilyen jellegű visszaélés a felhasználó letiltásához vezet, melynek következtében rendszerünk nem fogja a továbbiakban engedélyezni, hogy az Ymart.hu weboldalról az illető felhasználó rendeljen.

Figyelem! A visszaküldött termékeknek tisztáknak és újnak kell lenniük, csakúgy, mint a csomagolásnak (melyhez speciális védőcsomagolást kell használni, ahogyan azt a kliens kapta). Amennyiben a termékek meghibásodtak vagy már nem eladhatóak, az áruk felmérhető.

Az eladási szerződés meghatározása (2,5 bekezdés): bármely szerződés, melynek keretén belül egy specializálódott fél átadja vagy vállalja, hogy át fogja adni tulajdonát egy fogyasztónak, a fogyasztó pedig kifizeti, vagy vállalja, hogy ki fogja fizetni a tulajdon árát, valamint minden szerződés, melynek tárgyát termék vagy szolgáltatás képzi.

A szerződés megkötése a számla kiadásának pillanatában történik, és nem a rendelés megküldésekor vagy az annak következtében kapott automatikus email megkapásakor.

A 12. pont előírja, hogy a visszaváltási jog kihasználása felmenti a feleket a szerződésben vállaltak alól. A visszaküldött terméknek pontosan olyan állapotban kell lennie, amelyben kiszállításra került (az eredeti csomagolásban, az összes tartozékkal együtt, érintetlen címkével, valamint az összes kísérő dokumentummal). Nem fogadjuk el a visszaküldött termékeket, amennyiben: a termék deformálódott, karcolások, törések, túlzott használati nyomok vagy nem képzett személy beavatkozásainak a nyoma, stb. lelhető fel a terméken.

A 34/2014-es sürgösségi kormányrendelet csak magánszemélyek esetében alkalmazandó, vagy magánszemélyek csoportosulásai esetében, amint az a 21/1992-es kormányrendelet 2-ik bekezdésének 2-es pontjában pontosan meg van határozva.

A fogyasztó csak azokért a beavatkozásokért felel, amelyek a termék értékének csökkenését manipulatív módon okozzák, és amelyek különböznek a termék milyenségének, tulajdonságainak, működésének megállapításához szükséges beavatkozásoktól. A 2011/83/UE rendelet 47. pontjának megfelelően: a termék milyenségét, tulajdonságait, működési módját megállapító beavatkozásnak minősül, a fogyasztónak minden olyan beavatkozása, amely a termék értékét nem csökkenti, és amelyet egy üzletben is megtehetne, például: a fogyasztónak jogában áll felpróbálni egy lábbelit, de nem áll jogában használni is azt.

Egyes termékek a gyártótól egy speciális biztonsági zárócsíkkal érkeznek. Az illető biztonsági zárócsík nincs jelen minden esetben, használata a gyártótól függ. A biztonsági zárócsík jelenléte nem elengedhetetlen annak igazolásának érdekében, hogy a termék pontosan abban a formában és minőségben van, ahogyan a gyártótól érkezett. A biztonsági zárcsík meghibásodása nem előlegez meg semmilyen jogot a szerződés felbontására.

A pénzvisszafizetés a törvénynek megfelelően, 7 napon belül történik.

Abban az esetben, ha a fogyasztó ingyenes kiszállításban részesült (a kiszállítás költségeit az Ymart.hu fedezte), a visszafizetett árból leszámoljuk a kiszállítás költségeit.

A szerződés felbontásának a folyamata

A fogyasztó informálja a On Price Market társaságot a szerződés felbontásának a szándékáról valamely módon a következők közül: formanyomtatvány kitöltése vagy egy nyilatkozat továbbítása minél tartósabb módon (lehetőleg emailben). A fogyasztónak a csomag átvételétől 14 nap áll a rendelkezésére, hogy jelezze, fel kívánja bontani a szerződést.

A fogyasztó kötelezettségei

A termékeket egy On Price Market alkalmazottnak kell átadni vagy egy futárszolgálat képviselőjének, indokolatlan késés nélkül, 14 napon belül a szerződésfelbontás jelzésének időpontjától számítva. A fogyasztó fedezi a visszaküldés költségeit. A fogyasztó csak azokért a beavatkozásokért felel, amelyek a termék értékének csökkenését manipulatív módon okozzák, és amelyek különböznek a termék milyenségének, tulajdonságainak, működésének megállapításához szükséges beavatkozásoktól.

Termékvisszatérítés

A következő esetekben kérheti a termék visszatérítését:

-Nem működő termék az átvételtő számítandó 48 órában (2 munkanapban). Amennyiben a kiszállított termék nem működőképes, gyári hibát mutat, egy új termékkel helyettesítjük a hibás terméket, az irásos értesítés után.

-Nem működő csomagolt termék. Azon termékek esetében, melyek csomagolása a kiszállítás pillanatában látható elváltozásokat mutat, javasolt megtagadni az átvételt. Bizonyítékként, felvételt készíthet a csomagolásról és kitöltheti a nyilatkozatot, együtt a futárszolgálat képviselőjével, melyben részletesen meg kell jegyezni a csomagolás deformálódásának milyenségét. Az elvesztési, illetve meghibásodási kockázat teljes mértékben Önt terheli, az átvétel időpontjától. Az utólagos reklamációt nem vesszük figyelembe. Amennyiben a kiszállítást egy, a fogyasztó által megbízott szállító végzi, az előbb említett kockázatok a szállítónak történő átadás pillanatában a fogyasztóra hárulnak át.

-Rosszul kiszállított csomagok esetében. Amennyiben nem az Ön által rendelt terméket kapta meg.

A visszaváltási kérvényeket a site-unkon kell kitölteni az Ügyfélszolgálati munkatársaink segítségével, az átvételtől számított 48 órán belül.

Az előzetes értesítés nélkül visszaküldött termékeket nem fogadjuk el visszaváltásra.

Továbbá, NEM áll módunkban elfogadni utánvéttel elküldött termékeket.

Ajánlott futárszolgálattal megküldeni a termékeket.

Megjegyzés

Az összes fent említett esetben, a jótállás keretében visszaküldött termékek kivételével, a visszaküldött terméknek a kiszállítási állapotot kell tükröznie, az eredti csomagolásban kell lenniük, az összes tartozékkal és kísérő dokumentummal együtt. A termékeken nem lehetnek fizikai elváltozások, karcolások, törések, ütések, túlzott használat nyomai, vagy nem meghatalmazott személyek beavatkozásának nyomai. A termékek elrontása vagy eladhatatlanná tétele a visszaváltás megtagadásához vezet.

Vissza nem vátlható termékek

A következő termékek csak abban az esetben válthatóak vissza, ha csomagolásuk érintetlen, és semmilyen nyom nem utal arra, hogy korábban a csomagolást felbontották:

-Software engedélyek

-Fogyóeszközök (akkumulátorok, nyomtatópatronok, stb.)

-Termékek, melyek nem válthatóak vissza egészségügyi/egészségvédelmi vagy higiénikai okokból (szépségápolási/higiéniai eszközök, fülhallgatók, stb.)

-Termékek, melyek módosítva lettek a felhasználó kérésének megfelelően vagy amelyek nyilvánvalóan specifikusak (jótállásmeghosszabbítások, non-standard szerverek, stb.)

-Szolgáltatások (tesztelés, csomagolás, tartozékok beszerelése vagy bármilyen egyébb szolgáltatás, mely az eladó Szolgáltatások menüpontja alatt fellelhető)

A fenti korlátozások összhangban vannak a 34/2014-es sürgösségi kormányrendelet 16-os szakaszával.

9. Más weboldalak, szerverek, keresők utáni felelősségvállalás korlátozása

A weboldalt egy partnercég szervereiről futtatják. A On Price Market nem vonható felelősségre az oldalon esetlegesen felmerülő elírásokért/hibákért, függetlenül a probléma létrejöttének körülményeitől, beleértve a site módosításait, a beállításokat vagy az adatbázis frissítését. A társaság nem vonható felelősségre problémákért, melynek oka a nem megfelelő kereső használata vagy a termékek és árak frissítése.

10. Reklamációk

Bármilyen felmerülő rendellenességet emailben jelezhet az [email protected] email címen.

11. Felelősségvállalás korlátozása

Létezhetnek eltérések a site képei, illetve bemutatói, valamint a kiszállított termékek között, főleg ami a termék színét, tartozékait, illetve alakját illeti. Ezek az eltérések nem befolyásolják a termék használatát vagy funkcióját.

12. Jogi felelősségvállalás és képviselet

Bármilyen a fentiekben nem említett problémát a felhasználó írásos bejelntésétől számított 30 napon belül közös megegyezésen alapuló megoldás követ. Amennyiben 30 napon belül a probléma még mindig fennáll a sértett fél a román hatóságokhoz fordulhat.

13. Kiszállítási információk

A kliensnek jogában áll megválasztani a futárszolgálatot a termék kiszállítása előtt.

A fizetés készpénzben történik, a kiszállításkor.

A szállítási költségek fel vannak tüntetve a rendelési oldalon, a rendelés visszaigazolása előtt.

A kiszállítás az ország összes településére érvényes. A költségek a "szállítási információk" menüpont alatt vannak feltüntetve. Az árak tartalmazzák az Áfát.

A fizetés készpénzben történik kiszállításkor vagy előlegben.

A csomagok kiszállítása a leggyorsabban a futárszolgálat közreműködésével történnik, az ország bármely településére, hétfőtől péntekig (a nagyvárosok esetében lehetséges akár a szombati kiszállítás is). Minden vásárlás esetében, kivétel nélkül, számlát és jótállási jegyet bocsájtunk a vásárló rendelkezésére, a törvénynek megfelelően. Az adótörvény 155. szakasz, 6-os bekezdésének megfelelően az aláírásnak és pecsétnek nem kell kötelezően megjelennie a számlán és a jótállási jegyen.